Започна учебната година в Спортното училище „Димитър Рохов”

Започна учебната година в Спортното училище „Димитър Рохов”
01.09.2014 / 15:44

С тържествена церемония започна новата учебна година за възпитаниците на Спортното училище "Димитър Рохов” в Сливен. Тази година за първи път от своето тридесетгодишно съществуване училището посрещна носители на олимпийски отличия - Божидар Андреев, олимпийски шампион по вдигане на тежести, категория 69 кг. от Младежките олимпийски игри в Китай и вицеолимпийската шампионка по джудо, категория 52 кг. Бетина Темелкова. Още четиринадесет медалисти от световни, европейски и републикански първенства уважиха днешното откриване на учебната година.

През 2013-2014 година възпитаниците на сливенското училище постигнаха най-добри резултати във вдигането на тежести, джудо, хвърляне на гюле, самбо, сумо и лека атлетика.

Тази година в училището ще се обучават 282 ученици в спортни паралелки по 7 вида спорт като очакванията на училищното ръководство е да се постигнат също толкова добри резултати и в другите спортове, които предлага училище „Димитър Рохов”.

Откриването на новата учебна година уважиха кметът на Сливен Кольо Милев, началникът на Регионалния инспекторат по образование Бисерка Василева, представители на училищното настоятелство, треньори, много родители и гости.

„Спортно училище „Димитър Рохов” открива учебната си година със забележителни успехи. Изключително съм щастлив, че имам възможността да благодаря на Божидар Андреев и неговия личен треньор Пламен Братойчев, че участваха в Младежката олимпиада в Китай от името на град Сливен и заедно с джудиската Бетина Темелкова прославиха България и града ни”, каза кметът Кольо Милев като пожела на шампионите здраве и новие спортни постижения.

„Усилията, които полага ръководството на училището, регионалният инспекторат по образованието и общината не са напразни. Вярвам, че тези отлични резултати ще продължат и училището ще продължи пътя на своя възход. Разчитаме Вие да продължавате да славите името на България”, каза още Милев.

Поздравителен адрес изпрати министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова.

Още снимки от новината

Започна учебната година в Спортното училище „Димитър Рохов”
Започна учебната година в Спортното училище „Димитър Рохов”

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев