Международен ден на майчиния език

Майчин език
22.02.2019 / 13:43

Ученици от 8-ми и 9-ти клас на Спортно училище „Димитър Рохов“ се включиха в инициатива за отбелязване Международния ден на майчиния език - 21. февруари. Организатори на събитието, което се проведе в зала „Май“ на Общинската администрация в Сливен бяха Младежки дом- Сливен и Младежки общински съвет – Сливен, в партньорство със Сдружение „Блян за романтика, цветя и космос” и Сдружение „Жажда за живот”- Сливен.

Участници бяха доброволци по програма „Еразъм +” от Испания, Италия, Латвия, Грузия, Украйна, Македония. Те представиха по атрактивен начин информация за езика и културата на родните си страни. Младежите от нашето училище имаха възможност да участват, заедно с ученици от още 4 училища в кратка тематична викторина и да се насладят на някои кулинарни изделия от националните кухни на представените в събитието страни.

Проявата е част от проект „МОС-Младежи за откритост и съпричастност II”, който се реализира с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 „Европейска доброволческа служба”.

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев