Награди и грамоти от Община Сливен и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ за възпитанички на СУ „Д. Рохов“

666
08.02.2024 / 14:00

Една специална награда на Християна Василева от 11.А клас и 4 грамоти за деветокласничките Марияна Узунова, Симона Иванова и Далия Георгиева и Десислава Георгиева от 8. А клас допълниха днес актива от отличия на изявени ученици от СУ „Д. Рохов“. Всички получиха и сертификати за участие и награди от Община Сливен.

Момичетата успешно участваха в общински конкурс за есе - част от национално съревнование - „Моите представи за доброволците, помагащи при бедствия и пожари“, посветен на Международния ден на доброволеца 5-ти декември. За Християна това е второ успешно участие в конкурс на хуманитарна тематика.

Днес на церемония в Община Сливен кметът Стефан Радев отличи всички участници, като им пожела да множат успехите си и тези на Сливен, да бъдат достойни граждани на своя град. Той изрази увереност, че тъкмо отличените днес сливенски деца са бъдещите помощници при нужда в трудни ситуации и посланици на доброто сред своите връстници.

Той връчи и поздравителен адрес до директора на училището Лъчезар Дойчев за успешното участие на възпитаниците на Спортното училище Далия, Десислава, Марияна, Симона и Християна. „Вашите възпитаници показаха познания, творчески потенциал и най вече емпатия относно дейността на доброволците. Използвам случая да поздравя и техните преподаватели г-жа Нели Димитрова и г-жа Жанета Цанкова, с чиято помощ, вярвам, децата успяват да надграждат и да черпят вдъхновение. За пореден път доказахте, че за Вас и екипа Ви професията е призвание! Благодаря!“, се казва в поздравителния адрес на кмета Стефан Радев.

Комисар Денчо Чомаков – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен заяви, че гледа на победителите в конкурса като на бъдещи партньори и помощници, като си пожела това да не се налага. Провокира и интереса им да продължат образованието си като се обучават за пожарникари.

Снежана Кънева - началник на отдел „Сигурност и управление при кризи“ в Община Сливен, обърна внимание на голямата активност на сливенските деца в националния конкурс, което ни нарежда на 6-то място в страната. „Доброволчеството е низ от малки добрини, сигурна съм, че носите в себе си тази доброта“, емоционално се обърна към победителите инж. Кънева. Тя заяви също, че Общината е изпълнила лимита си по държавни стандарти за брой на формированията и числеността им, а доброволците - хората с големи сърца, винаги помагат при нужда.

След това в двора на РД ПБЗН – Сливен гл. инспектор Чомаков и негови колеги връчиха поименни грамоти на всички победители от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Там нашите победителки се срещнаха и с бивш възпитаник на Спортното училище – Христо Дюлгеров, част от екипа на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен. Той също ги поздрави за отличията.

В края на събитието всички се обединиха около идеята, че доброволецът е пример за образование, подготовка и солидарност, а в делата му има усещане за смисъл и удовлетворение.

Още снимки от новината

222
111
333
444
555
777
888

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев