Седмица на любовта в Регионална билбиотека "Сава Доброплодни"

111
16.02.2024 / 14:38

Любовта е всичко – този най-кратко е отговорът, който дадоха при посещението си

в библиотеката ученици от 8. и 9. клас от Спортно училище „Д. Рохов” на въпрос какво е любовта. Младежите и девойките бяха част от инициативите на културния институт за Седмицата на любовта. В отговорите на анкетата направи впечатление, че въпреки крехката си възраст младите спортисти осъзнават, че любовта е най-възвишеното и най-чистото чувство. То е и обич, и наслада, но и отговорност и уважение към другия, коментираха учениците.

Младите спортисти наблюдаваха презентация „На крилете на любовта с най-популярните любовни романи и филми, музикални хитове и шедьоври на изобразителното изкуство“.. Разпознаваха български и световни музикални хитове, възпяващи любовта. Бяха запознати от специалистите в Регионалната библиотека с историята на празника „Св. Валентин“, с традициите за отбелязването му по света и други факти, помогнали да осмислят празника на любовта, вдъхновила най-добрите творци по света. Част от тях влизат в учебната програма по български език и литература, предстои да ги изучаваме, им обърнаха внимание преподавателките Жанета Цанкова и Нели Димитрова. В края на презентацията учениците участваха и в томбола с любовни стихове. За малките ученици от 5 клас бяха подготвени нови книги за тийнеджъри, както и изложба от валентинки, а най - старите от които от 19 век.

Културният институт организира редица инициативи по повод 14 февруари и обяви от 12 до 16 февруари Седмица на любовта. Дните са посветени на празника на влюбените - Св. Валентин, един от най-обичаните от младите хора, а и от всички влюбени празник.

Още снимки от новината

1223
543
466
777
666
555
444
333
222
1111

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев