Спортното училище започна новата учебна година

Спортното училище започна новата учебна година
01.09.2015 / 15:24

С тържествена церемония и издигане на националния флаг започна новата учебна година в Спортно училище „Димитър Рохов” в Сливен. Тържествен строй прие знамето на учебното заведение. Гост на празника беше и кметът Кольо Милев, който поздрави учениците. „Много нови победи и завоювани медали, които да радват вас самите, треньорите и тези, които ви подкрепят”, пожела той. По думите му, учебното заведение е средище за подготовка на шампиони и община Сливен ще продължи да съдейства децата да получат качествена подготовка.

В училището учат 290 ученици, а за първа година има прием на три паралелки – 6, 7 и 8 клас по седем вида спорт. Децата тренират – акробатика, лека атлетика, футбол, борба, вдигане на тежести, джудо и самбо.

„За пръв път прага на училището днес прекрачиха 66 млади спортисти, които ще развиват уменията си тук и надявам се ще дадат нови поводи за гордост на педагогическия и треньорския колективи, посочи в приветствието си Наташа Иванова – директор на СУ „Димитър Рохов”.

Сред гостите на церемонията по откриването на учебната година бяха Станка Златева - носителка на сребърни олимпийски медали, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка, областният управител Димитър Сяров, Бисерка Михалева - началник на РИО Сливен, Ради Добрев – председател на училищното настоятелство и др.

Още снимки от новината

Спортното училище започна новата учебна година

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев