Начало на учебната 2018-2019 година!

Начало 1
03.09.2018 / 14:15

С тържествена церемония и издигане на националния флаг започна новата учебна година в Спортно училище „Димитър Рохов" в Сливен.

Приветствие към ученици, учители и родители отправи директорът на училището Наташа Иванова.

Добро начало за бъдещи успехи пожела тя на шестокласниците, избрали тъкмо Спортното училище за свое.

За дванадесетокласниците това е последният първи учебен ден, подчерта директорката, и акцентира на отговорностите им на прага на зрелостта.

С пожелание за здраве и успехи на национални и световни състезания, тя удари и първия за тази година училищен звънец и пожела "На добър час!" на ученици, учители, треньори, възпитатели и всички служители в училището, както и на родителите на възпитаниците на Спортното училище. Наташа Иванова прочете и поздравителен адрес от името на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

„Ето, че настъпи моментът отново да прекрачите прага на училището, където ще се учите, ще спортувате и ще се забавлявате. И тази година ще запишете своите успехи и ще покажете, че имате възможност да бъдете сред най-добрите и в учението, и в спорта. Имайте вяра във Вашите учители. Успехите Ви са най-голямата им награда и мотивация за техните усилия", заяви в словото си кметът Стефан Радев.

В училището учат общо 250 ученици, разпределени в 11 паралелки по различни видове спорт. Новоприетите шестокласници положиха традиционна клетва да пазят и поддържат спортния дух. По време на откриването беше отслужен празничен водосвет от отец Йоан.

Поздравления за новата учебна година отправиха също заместник – областният управител Димитринка Петкова и началникът на Регионално управление на образованието – Сливен д-р Бисерка Михалева. Сред гостите бяха още носителката на сребърни олимпийски медали, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева, председателят на училищното настоятелство Ради Добрев, експерти от Общината и РУО – Сливен, Стефан Георгиев и Дженка Стефанова - дългогодишни заместник - директори на училището.

В тържествената церемония взеха участие и акробатките от Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев".

Още снимки от новината

Начало 2
Начало 3
Начало 4
Начало 5
Начало 6
Начало 7
Начало 7
Начало 8

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев