Лекция на огнеборци в Спортното училище за превенция от пожаритното училище за превенция от пожари

Пожарна 1
03.12.2018 / 11:36

Ученици от 7 - ми и 8 - ми клас в Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен изслушаха днес лекция на служители от РСПБЗН - Сливен за превенция от пожари.

Пламен Чечев - началник смяна в районната противопожарна служба, заедно със свои колеги, запозна учениците с опасностите от пожари в зимния сезон, най-честите причини и какви трябва да бъдат първите реакции на децата, ако възникнат проблемни ситуации.

Според служителите на Пожарната служба, най - често огънят пламва заради човешка небрежност - неизключени електроуреди, незагасен огън на открито или незагасена цигара. Бе акцентирано на поведението на всеки от нас в критична ситуация - какво да направим на първо време и как да се предпазим в очакване на огнеборците.

Лекцията прерастна в дискусия, в която учениците зададоха свои въпроси, свързани с безопасността, както и какъв е начинът да станат пожарникари.

Пламен Чечев, бивш възпитаник на Спортното училище, отговори, че първото и водещото е желанието да работиш точно тази професия, да си здрав физически и психически, да разсъждаваш логично и отговорно.

По думите му, на последния конкурс за заемане на длъжности в службата в Сливен за 5 места се явили близо 150 кандидати.

Интересът към основната тема на лекцията и превенцията от пожари, както и към професията на огнеборците, продължи и след официалната дискусия. На нея присъстваха директорът на училището Наташа Иванова, заместник - директорът Лидия Петрова и учители. В края някои от учениците видяха отблизо специализирания автомобил на огнеборците.

Още снимки от новината

Пожарна 2
Пожарна 3
Пожарна 4

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев