ДЕН ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ!

БИ 1
06.02.2019 / 09:41

Табло с интересна и полезна информация за безопасно използване на интернет съставиха ученици от Спортно училище „Димитър Рохов“. Иван Дойчев, Калоян Тенев и Христо Христов, заедно с Таня Манджукова – възпитател към Общежитието на училището, събраха материали с най-важните правила, които намаляват дигиталните рискове и повишават уменията, свързани с търсенето и използването на съдържание в интернет.

Инициативата е провокирана от кампания на Държавната агенция за закрила на детето, която протича под мотото „Общувай разумно в интернет“ . Тя е във връзка с Международния ден за безопасен интернет, който тази година се отбеляза на 5 февруари под мотото „Заедно за по-добър интернет“. Целта е да се обединят усилията на всички за превръщането на интернет в по-безопасна и благоприятна за развитието на децата среда.

Спортно училище „Димитър Рохов“ е съпричастно на тази идея и ще продължи с други инициативи да информира учениците и родителите за начини да се използват пълноценно възможностите, които предлага интернет, при ограничаване на рисковете за онлайн злоупотреби и постигане една по-безопасна виртуална среда.

Още снимки от новината

БИ 2
БИ 3
БИ 4

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев