Радослава Мавродиева с награда от Спортното министерство

111
12.03.2019 / 12:21

Европейската шампионка в тласкането на гюле Радослава Мавродиева бе наградена от министъра на младежта и спорта Красен Кралев с почетен плакет на ММС . Отличие получи и треньорката й Валентина Желязкова.

Това е трети медал за Мавродиева от първенство на континента в зала, след като до сега имаше сребро и бронз. За европейската титла сливналийката ще получи премия от ММС на стойност 20 000 лв.

Мавродиева и Желязкова обявиха, че всичките им нужди за провеждане на подготовка са задоволени. Базата в Сливен, където те тренират, беше изцяло реновирана, а впоследствие и газифицирана от Министерството на младежта и спорта.

 

Следващата голяма цел пред тласкачката е добро класиране на Световното първенство на открито, което ще се проведе от 28 септември до 6 октомври в Доха (Катар).

Нормативи в тласкането на гюле за Олимпийските игри в Токио през 2020 г. започват да се покриват от 1 юли, като стандартът при дамите е 18,50 м.

На 3 март Мавродиева спечели европейската си титла с 19,12 м. В Япония ще участват 32 гюлетласкачки. Ако покрилите норматива са по-малко, бройката ще бъде допълнена според класирането в ранглистата.

Българските атлети ще преследват участие на Олимпиада и по време на Балканиадата за мъже и жени, която е на 2 и 3 септември в Правец. Това ще бъде и последна възможност за покриване на нормативи за Световното в Доха.

Да припомним, че освен на Радослава Мавродиева, Валентина Желязкова е треньор и в Спортно училище "Димитър Рохов"-Сливен, като министър Кралев обсъди с нея реформите, които са необходими за подобряване дейността на специализираните школа.

 

Източник: Sliven Sport

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев