Ученици от Спортно училище "Д. Рохов" обсъдиха съвместно с родители и учители как да са "Партньори в доброто"

111
28.03.2019 / 09:16

Кръгла маса, посветена на общуването без агресия, събра в Спортно училище „Димитър Рохов“ в Сливен ученици, родители и учители. Събитието, провело се вчера, бе част от инициативите по проект „Партньори в доброто“. Основната цел бе подкрепа на учениците в осъзнаване на личната им отговорност за създаване на по – добра среда при общуването в училище. С ролеви игри, дискусии и общуване в екип всички ученици осъзнаха потенциала си в изграждането на емоционалния климат в училищна и извън- училищна среда, както и насърчаването им да извършват добротворство, в партньорство с възрастните до тях – учители и родители. Всички се обединиха около идеи, свързани с взаимопомощ, състрадание, приятелство и приемане на другия, помощ при нужда и осмисляне на времето извън училище в съчетание със здравословния начин на хранене и живот като цяло.

Проектът на Спортното училище е подкрепен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ – Сливен, която проекта.

В срещата участваха ученици от 6-ти до 9-ти клас и техни родители. Обсъдени бяха резултатите от проведена по темата анкета. Набелязаха се идеи за съвместни дейности, които да спомогнат за изграждане на взаимоотношения, основани на толерантност, разбиране и уважение. Участниците в кръглата маса заявиха своята готовност да подкрепят политиката на училището за партниране в цялата училищна общност, още повече когато част от предложенията, дадени поотделно от децата и техните родители се оказаха еднакво близки по съдържание.

Гости на събитието бяха Силвия Никова – експерт по спортни дейности в Община Сливен, Лилия Радева – секретар на МКБППМН – Сливен, Илонка Толева –старши експерт по приобщаващо образование към РУО – Сливен. Своята подкрепа за инициативата оказаха и от Детската педагогическа стая чрез техния представител Анета Узунова.

Източник: Радио Сливен Нет

Още снимки от новината

222
333
444
555
666
777

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев