Мотото на проекта „Партньори в доброто“ в действие

111
24.06.2019 / 11:50

Ученици, родители, учители и институции заедно в природата, за природата и в името на доброто общуване – това се случи на 22-ри юни на Слънчева поляна – местност в Природен парк „Сините камъни“.

Идеята възникна на среща между родители, ученици и представители на педагогическия и ръководен състав на Спортно училище „Димитър Рохов“. Тя се проведе по инициатива на училището по проект „Партньори в доброто“, подкрепен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Сливен (МКБППМН). А към партньорите в доброто изключително активно и сърцато се присъединиха и Директорът и служителите на Дирекция Природен парк „Сините камъни“. И така се стигна до едно чудесно преживяване, което накратко ще споделим с вас.

„Въоръжени“ със сандвичи и сок от МКБППМН се качихме в автобуса, осигурен от Дирекцията на Природния парк и потеглихме към местността „Слънчева поляна“.

Игрите, за които се бяха подготвили служителите на Дирекция „Природен парк „Сините камъни“, започнаха още по сенчестия прохладен и равен път от автобуса до поляната. Участниците в „Шпиони в гората“ получиха инструкции и по тях издирваха и снимаха интересни обекти от природата. От снимките ще бъде изработена тематична изложба, която ще бъде поставена в училище.

Следваха игри, които по забавен начин ни научиха какво означава баланса в природата и как да го опазваме; (снимка 1)

Кои представители на животинския и растителен свят са характерни за нашия природен парк; (снимка 2)

Слушахме и отгатвахме звуци на животни, а при затруднение Даниела Иванова и Красимир Цуцов – биолози - служители на Дирекцията ни помагаха да се ориентираме в разнообразието; (снимка 3)

Разгледахме снимки и се запознахме с интересни факти от живота на представените на фотосите видове. (снимка 4)

Научихме от разказа на г-н Шакиров кои са хората, които се грижат за опазването на нашата природа и какви качества са необходими, за да си добър в професията на горски инспектор, техник –лесовъд, а представител на професията горски инспектор към Дирекция Природен парк „Сините камъни“ беше г-н Хюсеин Хюсеинов. (снимка 5)

За активното си участие всички получиха награди – вкусотийки от МКБППМН, шапки, тениски и красиви, интересни и полезни книжки от Дирекцията на Природен парк „Сините камъни“. От там се бяха погрижили и за допълнителната ни подкрепа с кроасан и вода, след толкова игри. (снимки 6 и 7)

А как да пропуснем и майките, които също ни зарадваха – с плодове и кулинарни умения, с чувство за хумор и активното си участие в игрите. (снимка 8)

И така: насладихме се на чистия въздух, песента на птичките и красотата на природата. Играхме заедно и заедно научихме нови неща за света на животните и растенията в Природния парк „Сини камъни“ , както и за професиите на хората, които се грижат за него. Общувахме спокойно и добронамерено, показахме честно партньорство в игрите и се радвахме на разбирателството и приятелските взаимоотношения. (снимка 9)

Благодарим на всички, които направиха възможно това красиво преживяване: учениците, родителите и педагозите, които откликнаха на идеята, ръководството на училището, което я подкрепи, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, която застана зад проекта ни „Партньори в доброто“ , на водача на автобуса, който шофира изключително внимателно и улесни пътуването ни!

Специални благодарности за изключително добрата организация на Дирекцията на Природен парк „Сините камъни“ и за сърцатото участие на нейните служители в събитието!

Очакваме още приятели да се присъединят към инициативите през следващата учебна година 

Спокойна и радостна лятна ваканция на всички!

 

Още снимки от новината

222
333
444
555
666
777
888
999

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев