Първият училищен звънец прозвуча в Спортно училище, давайки старт на новата учебна година

111
02.09.2019 / 13:59

Първият училищен звънец в Сливенска област удари. Днес, 2 септември, с тържествена церемония и водосвет, Спортно училище „Димитър Рохов" в Сливен откри новата учебна година.

Учебното заведение е единствено по рода си в областта. В него се обучават ученици от 6 до 12 клас, в паралелки по акробатика, борба, вдигане на тежести, джудо, лека атлетика, футбол.

В обръщение към ученици, учители и треньори кметът Стефан Радев, който бе официален гост на събитието, поздрави всички и пожела новата учебна годината да бъде още по-успешна от изминалата.

„Ето че измина една година и отново сме заедно, за да дадем старт на новата учебна година в спортно училище „Димитър Рохов". След ваканцията учениците се връщат тук, за да се срещнат със своите връстници, приятели, учители, треньори, отново да започнат трескава спортна подготовка и да тръгнат по пътя на знанието. Община Сливен ще продължи да бъде партньор във всяко отношение. Развиваме и образователната инфраструктура, създаваме и по-добри условия за спорт в града и на територията на общината", каза Стефан Радев. Той пожела на всички една много спорна година, много спортни успехи и много постижения в областта на образованието. „Скъпи ученици, в съвременния свят, за да се възползвате по най-добрия начин от таланта си, от спортните си постижения, образованието е най-добрият ви приятел. Нека не забравяме, че и най-успешният спорт е до време, а образованието е за цял живот. Пожелавам на всички Сливен да се гордее с вас, така както се е гордял с шампионите, учили в това училище през годините. На добър час!", добави кметът на Сливен.

 

Областният управител Чавдар Божурски изпрати поздравителен адрес до директорката Наташа Иванова, преподавателите, треньорите и техните възпитаници. В него се изразява благодарност към училището за постигнатите успехи през миналата година, които са станали повод името на Сливен да звучи на много престижни състезания. Областният управител изразява увереност, че трудът, който учениците, техните треньори и учители ще положат и през новата учебна година, ще им се отблагодари с нови отлични резултати. „Пожелавам да бъдете целеустремени, но и достойни в надпреварата! Бъдете здрави и удовлетворени!", казва още Чавдар Божурски. Поздравителният адрес бе прочетен от зам. - областния управител Димитринка Петкова.

Поздравителен адрес бе получен и от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Учениците, преподавателите и треньорите отчетоха като много успешна изминалата година. Възпитаниците на Спортно училище „Димитър Рохов" завоюваха над 105 медала, като повече от 30 златни, 29 сребърни и над 40 бронзови в републикански шампионати и международни състезания по акробатика, борба, вдигане на тежести, джудо, самбо, лека атлетика. Те си пожелаха през следващия учебен период да удвоят своите отличия.

Директорът на училището Наташа Иванова отбеляза, че са създадени най - добри условия, необходими за водене на съвременен учебно - състезателен процес. Базата е в отлично състояние. Училището разполага с общежитие за учениците, които не са от Сливен, и стол за целодневно хранене. Обучението е такова, при което се предоставят двуразови тренировки, което дава възможност за една много добра спортна подготовка", добави Наташа Иванова. Тази година училището ще отбележи своя 35 - ти юбилей.

Спазена бе традицията шестокласниците, които са за първа година в училището, да произнесат училищната клетва.

Дванадесетокласникът Ясен Петров прочете обръщението на абитуриентите към останалите ученици.

Гордост за училището бяха знаменосците Катерина Дойчева, състезателката по джудо, която заслужено вдигна и националното знаме, Махди Влаховски - джудо /треньор Георги Велев/, и Тодор Йорданов - вдигане на тежести /треньор Пламен Братойчев/. Прагът на училището преминаха още много шампиони от републикански и международни състезания.

Водещи на церемонията бяха учениците Ваня Узунова и Николай Петков.

Официални гости на днешното тържеството бяха още Димитър Митев - председател на Общински съвет - Сливен, зам.- областният областният управител Димитринка Петкова, Димитър Назъров - старши експерт в Регионалното управление по образование, Стефан Георгиев - дългогодишен заместник - директор на училището, Ради Добрев - председател на училищното настоятелство.

Отец Йоан отслужи водосвет и пожела "На добър час!" на ученици, учители и треньори.

Още снимки от новината

222
333
444

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев