Приключване на проект по програма "Еразъм +" Английски език, спорт и технологии в нашето училище

лого
29.05.2020 / 10:28

Спортно училище“ Димитър Рохов“ е единствено по рода си училище в Община Сливен. Това е мястото, където децата се превръщат в спортисти- шампиони, в смели млади хора следващи мечтата си - победа на спортните терени. Тук работят педагози отговорни за психологическото и интелектуалното израстване на децата, за получаването на необходимите знания и умения и успешна им реализация в обществото. За да бъде успешен, учителят трябва да използва доказани, ефективни методи на преподаване и заедно с това да бъде новатор, да въвежда нови моменти в организацията на работата си. Една такава чудесна възможност за повишаване на уменията и опита в европейска страна предоставят проектните дейности по програма Еразъм +.

Спортно училище наскоро приключи участието си в проект “Английски език, спорт и технологии в нашето училище“ съфинансиран от Еразъм + . Осъществиха се три мобилности във Великобритания с теми обхващащи спорт, технологии и английски език. Педагогическите специалисти придобиха информация и опит за прилагането на добри практики, които лесно се адаптират към различните възрастови групи, в областта на спорта, използването на технологии при изучаването на английски език и използване на интерактивни методи в образованието.

В следващата фаза на проекта се осъществиха предвидените по програмата на проекта дейности за разпространението на резултатите и интегрирането на придобития опит на територията на училището и извън него. В изпълнение на тази задача, екипът издаде брошури на български и английски език и нов брой на училищния вестник “ Спортист+“, в които представи информация за съдържанието на обученията и придобитият опит.

Поради създалото се извънредно положение на територията на страната, печатните материали с резюме на извършеното по проекта ще бъдат предоставени на училищата от Сливен, както и на други образователни институции, проявили интерес към програмата на проекта, със съдействието на Веселина Бонева - Старши експерт по чужд език и Димитър Назъров - Старши експерт по физическо възпитание и спорт в РУО Сливен.

Още снимки от новината

ново
ново 2

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев