Тежкоатлетите от клуб "Христо Бъчваров" за пореден път първи в България

1111
28.09.2020 / 13:08

Общо 40 медала спечели СК „Христо Бъчваров” - Сливен от Държавния личен шампионат по вдигане на тежести за всички възрастови групи в Хасково. Възпитаниците на Пламен Братойчев и Севдалин Минчев се поздравиха и с шест титли. Над всички бяха Николай Николаев в кат. 61 кг при кадетите до 15 години, Тодор Тодоров в кат. 55 кг при кадети до 17 години, Божидар Танев в кат. 73 кг при юношите и при мъжете – Петър Ангелов в кат. 67 кг и Божидар Андреев в кат. 81 кг.

 

За най-добър състезател на шампионата бе определен Божидар Андреев.

 

„На база спечелени отличия сливенският клуб се нарежда сред трите най-добри в България, а надпреварата ще бъде зачетена и като първи кръг на Държавно отборно първенство” , поясни Пламен Братойчев за Дарик радио. За бъдещи международни състезания ще разчита на Николай Николаев, Тодор Тодоров, Божидар Танев и на Габриела Демирева, която се възстановява след травма

 

По думите на наставника Божидар Андреев е поканен да участва за пореден сезон в немския шампионат, който ще стартира през ноември. „Но ще се случи само, ако с него пътувам и аз”, категоричен е наставникът му..

 

В момента националите са на едноседмична почивка по родните си места, а след седмица отново се събират на централизирана подготовка.

”Така трябва да бъде, за да може всички да са в добро физическо състояние”, каза още треньорът.

Източник: dnews.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев