Румен Радев участва в ревю на Версаче в Седмицата на модата в Милано

1111
08.10.2020 / 13:18

Завършилият преди няколко години Спортно училище „Д. Рохов“ в Сливен Румен Радев представи част от колекцията на италианската модна марка Versace /Версаче/ по време на Седмицата на модата през септември тази есен в Милано. Румен бе сред мъжките модели в ревютата на световноизвестния моден бранд.

 

Младият мъж от Сливен започва да тренира джудо още в 6-ти клас при треньора Георги Велев. След завършване на Спортното училище продължава образованието си в Националната спортна академия. Бил е част от националния отбор по джудо. Като спортист записва името си с трето място на балканско първенство, а цели 4 пъти става републикански шампион.

 

Скорошна контузия е причина да не се състезава вече активно. Тогава идва настойчивото предложение от една американска модна агенция, която след година и половина упорство успява да склони младия спортист да опита и на модния подиум. Така започва за Румен Радев пътят към висшата мода. Приятелката му - „Мис България 2018“ Теодора Мудева, също е от Сливен. Тя е най – голямата му подкрепа и първият човек, който му дава насоки за света на модата.

 

„Половината от живота ми е минал в Спортното училище в Сливен. Пристъпвам този праг с вълнение и благодарност, защото дисциплината и спортните умения, знанията оттук, при всички случаи са плюсове за пътя ми напред“, признава Румен, с когото наш репортер се срещна в училище „Д. Рохов“. Успешният млад човек се срещна в училището с директора Наташа Иванова и свои преподаватели. Много съм благодарен на учителите и треньорите. Режимът и всичките години на тренировките са ме създали като личност и благодарение на тях се справям с всякакви предизвикателства и ги преодолявам“, казва още Румен.

 

Не съм предполагал, че ще с занимавам с такова нещо, визира модния подиум младият мъж. Но започнах направо от най-високия клас на модата, не скрива той вълнението си.

 

В средата на септември той представи в Милано част от пролетната и лятната колекция за 2021 година на луксозната модна марка „Версаче“.

 

„И зад кулисите, и на подиума се чувствах странно, всички са широко скроени, добронамерени, но държанието е много важно в тези среди“, забелязва младият модел. Там се запознава лично с Ирина Шейк – водещ модел за марката на това ревю. Имал е интересна среща с един българин – личният фризьор на Донатела Версаче. „Той дойде и ме намери зад кулисите“, разказва още Румен пред нашия репортер.

 

„Да, има предстартова треска, все още не съм преодолял напълно стреса. Но се опитвам на сцената всичко да изглежда нормално“, споделя още той. И добавя: „И получих поздравления за добрата работа!“.

 

Румен Радев има подписан договор с американска модна агенция до 2023 година.

 

В личен план, по думите му, нищо не се е променило. Има подкрепата на близките си и хората, на които държи. Най-важно за него е мнението на момичето до него – Теодора.

Още снимки от новината

234
456

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев