СУ „Д.Рохов” Сливен се включи в глобалната инициатива „Пробуждане с хоро”

111
03.03.2021 / 12:03

Възпитаниците на Спортно училище „Димитър Рохов” Сливен с приповдигнато настроение се включиха в мащабната инициатива „Пробуждане с хоро” по случай Националния празник на България - 3 март. Акробати, джудисти и атлети се събраха пред залите в парк”Юнак’, водени от ръководителите Жанета Цанкова и Боряна Атанасова за да са част от глобалния проект.

 

Освен, че са добри в своята област, спортистите показаха танцови умения, а седмокласници представиха три от най-хубавите Вазови стихотворения.

 

„Целта на проявата е да се покаже, че националните традиции са живи. Към празничното хоро, добавяме и стихотворенията на Вазов”, каза за Дарик радио Жанета Цанкова, учител по български език и литература.

 

 

„Пробуждане с хоро” е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и Единение „Българи за България“ за възраждане на българщината. За шеста поредна година на Националния празник на България, организаторите отправиха призив за обединение на българите у нас и по света със символа на единението, енергията, силата на духа и тялото – българското хоро.

 

ИЗТОЧНИК:ДАРИК СЛИВЕН

Още снимки от новината

222
333

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев