Ученици, родители и педагози от Спортното училище заедно дискутираха за "Силата на думите"

1111
25.05.2021 / 14:48

Под мотото „Открий доброто! Бъди смел – прави добро“ двадесетина ученици от 5-ти до 7-ми клас в Спортно училище „Д. Рохов“ - Сливен, заедно със своите родители, учители, възпитатели, медиатор и педагогически съветник от училището участваха в дейност по проект, подкрепен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН).

 

В навечерието на 24 май те дискутираха за "Силата на думите", като изказаха свои мисли за въздействието на думите, значението им върху поведението, общуването и тяхното „участие“ в нашия делник.

 

Прочетени бяха пословици, споделиха се и се разказаха притчи и приказки за доброто. Децата добавиха подбрани от тях мисли на известни личности и поговорки, с които доказаха каква е силата на словото в нашия живот.

 

Необходимо е да се редуцира първо вербалната агресия и да се повиши умението за овладяване на емоциите, за по – добро общуване и създаване на добри отношения между хората – до този извод стигнаха всички участници в събитието. А децата по свой си начин - кратко и ясно обобщиха: "Говори добро, направи добро!".

 

На учениците ще бъде предоставена презентация на приказката „Мечката и лошата дума“.

 

Събитието е част от проект "Заедно", а целта е да се изгради у подрастващите трайна нагласа за общуване без агресия и да се установи атмосфера на сътрудничество между всички групи в общността на Спортно училище „Димитър Рохов“, коментира пред Радио Сливен Нет педагогическият съветник Павлина Ангелова.

Източник: Радио Сливен Нет

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев