Ученици от Спортното училище в Сливен се включиха в Европейската седмица на движението

1111
04.06.2021 / 13:54

Ученици от Спортно училище „Димитър Рохов“ - Сливен се включиха провокативно в Европейската седмица на движението с инициативата "Да се раздвижим в ритъма на фолклора". Европейската кампания NowWeMOVE България е визия, в която секторът “спорт за всички” намира начини за сътрудничество с други сектори за увеличаване нивото на физическа активност в цялата страна. Мнозина желаещи ученици от различни класове, учители и възпитатели се хванаха заедно на хоро в двора на училището. В ритъма на българската народна музика малки и големи направиха деня си по - щастлив.

 

Демонстрации по джудо и самбо изпълниха други възпитаници на Спортното училище с треньор Петър Вучков като част от проявите по случай Европейската седмица на физическата активност и спорта.

 

#РаздвижвамеБългария

Кампанията се гради на 3 принципа – да се повиши информираността за ползите от физическата активност, да се насърчи редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност и да се подобрят възможностите за достъп до спорт и физическа активност.

Елементи на кампанията са MOVE Week – Европейска седмица на физическата активност и спорта, Европейски ден без асансьори, Европейски ден на спорта в училище, Европейски фитнес ден, MOVEment Pills, обучения и уъркшопи.

Източник: Радио Сливен Нет

Още снимки от новината

222
333
222
1111

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев