„Ябълка вместо цигара“ избраха млади спортисти от Сливен

111
04.06.2021 / 13:58

„Ябълка вместо цигара“ – това бе мотото на инициативата, проведена в СУ „Д. Рохов“ в Сливен по повод Световния ден против тютюнопушенето. Проектът бе проведен като част от Превантивна програма към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Сливен за превенция на противообществените прояви на младите хора до 18 години

 

Участваха ученици от 7., 10. и 11. клас. Под формата на състезание, в което да покажат познанията си относно вредата от тютюнопушенето и наргилето, учениците показаха че знаят за проблема и изразиха лични позиции по него.

 

Беше им предоставена допълнителна информация чрез презентации по двете теми – в 7-ми клас за тютюнопушенето, при останалите ученици – за наргилето, превърнало се едва ли не в „нормален“ парти артикул.

 

МКБППМН осигури за всеки участник ябълка, а за най-активните участници с верни отговори поощрителни награди – тефтерче и химикал.

 

По същата програма по-рано бе поставено началото на оборудване в училището на два къта за релакс – с барбарони и маса за рисуване. В тях учениците ще имат възможност да творят в спокойна обстановка и на фона на тиха музика да отдъхват при нужда. В определени часове с децата ще се провеждат обучения в техники за разтоварване и релакс, особено полезни за учениците в паузата между тренировки и учебен процес. По този начин ще се редуцира стресът от ежедневното натоварване и ще се намали рискът от прояви на агресия.

Източник: Радио Сливен Нет

Още снимки от новината

222

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев