В СУ „Д. Рохов“ наградиха участниците в конкурс „Илюстрация на книга“

111
16.06.2022 / 11:49

Ученици от 5.,6. и 7. клас в Спортно училище „Д. Рохов“ – Сливен днес получиха грамоти и предметни награди за участието си в конкурса „Илюстрация на книга“, иницииран от преподавателката по изобразително изкуство Гергана Донева. Идеята бе част от подготовката на децата за участието им в конкурсите за рисунка в рамките на Националния фестивал на детската книга, проведен през май в Сливен.

 

Децата имаха възможност да представят и оформят на бял лист моменти от любими книги или герои, които са ги впечатлили, като включиха както изучавани в часовете по български език и литература произведения, така и книги от извънкласно четене.

 

Предизвикателството беше голямо, защото в училищния конкурс се включиха над 50 деца. Те рисуваха любими приказни герои, обичани герои от класически произведения или книги от съвременни автори, подходящи за тяхната възраст. С професионалните съвети на своята учителка, учениците оформиха рисунките с подходящ фон и цветово.

 

Най-добрите са подредени в изложба в училището и припомнят за основната идея и история на произведенията, с други децата ясно показват защо са избрали и отразили определен момент от книгата.

 

Награждаването бе днес, защото съвпада и с края на учебната година за учениците от 5. и 6. клас.

 

Наградите връчиха директорът на училището Наташа Иванова и заместник-директорът Лидия Петрова, като пожелаха на младите спортисти и художници да са здрави, да имат весело лято и наесен отново с творчески идеи да се завърнат в училище.

Източник: Радио Сливен Нет

Още снимки от новината

222

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев