Новата учебна година започна тържествено в Спортно училище „Димитър Рохов“

111
01.09.2022 / 09:25

Ученици от 5-ти до 12-ти клас, родители, учители, треньори, възпитатели и ръководители на спортни клубове посрещнаха днес заедно знамето на Спортно училище „Димитър Рохов“ – Сливен за откриване на новата учебна година.

Официални гости на тържеството бяха Ива Тарагошева - старши експерт по професионално образование и обучение в Регионално управление на образованието /РУО/ – Сливен, Силвия Никова – главен експерт в Дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“ в Община Сливен и председател на Обществения съвет на училището, и Ради Добрев – председател на Училищното настоятелство.

Знаменосци бяха Маринела Иванова, участник на световно първенство по акробатика, Ивелина Арнаудова, многократен шампион по джудо, и Донислав Бозев - млада надежда на българския футбол.

Националният флаг вдигна десетокласничката Християна Василева, състезателка по тласкане на гюле, финалистка на Европейския младежки олимпийски фестивал в Словакия, шеста на Балканските игри и многократна републиканска шампионка.

Лъчезар Дойчев, който вчера бе официално представен пред колектива за временно изпълняващ длъжността Директор на Спортното училище, отправи послание към всички присъстващи, като пожела на прага на новата учебна година тя да е успешна, здрава и година на нови спортни постижения за училището, Сливен и страната.

По традиция всички новоприети ученици в 5-ти клас положиха клетва да спазват принципите на честната спортна надпревара, да работят за успеха и отбора на училището и да спазват завета на патрона на училището Димитър Рохов „Духът дава воля за победа!“.

Дългогодишният директор на Спортното училище Наташа Иванова би първия за новата учебна година училищен звънец и заедно с г-н Дойчев пожелаха на всички „Добре дошли в нашето спортно семейство!".

"Вече сте част от надпреварата към върховете на спортната слава! Бъдете здрави и успешни!“, отбеляза Лъчезар Дойчев и пожела на ученици, учители и треньори „На добър път!“.

Над 300 ученици от 5-ти до 12-ти клас се обучават по спортовете акробатика, борба, вдигане на тежести, джудо, лека атлетика и футбол.

Още снимки от новината

222
444
555
666
777

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев