Единадесетокласници от Спортното училище в Сливен направиха първите си публични изказвания по научен проблем

111
12.01.2023 / 13:19

Публично изказване по научен проблем бе днес темата на час по български език в 11.А клас на Спортно училище „Д. Рохов“ в Сливен. След предаден урок и изпълнени упражнения, дойде ред учениците да приложат знанията си и да представят свои изказвания пред аудитория. Затова часът се проведе като практикум, а гости на събитието бяха директорът на училището Лъчезар Дойчев и заместник-директорът Лидия Петрова.

Учениците подготвиха изказванията си, като избраха между две теми, посочени в учебния метериал: „Парадоксално, но вярно!“ и „Какво науката не може да обясни?“.

След като сами припомниха най-важните изисквания за създаване на публично изказване по научен проблем и бе направено обобщение с видеоматериал по темата, бяха изслушани Цветелина Досева, Никол Шопова и Росен Костов.

В края на часа те получиха одобрението на своите съученици, но и съвети за подобряване на бъдещи свои изказвания от Нели Димитрова, учителят им по БЕЛ, както и от директора Дойчев. Гостът разшири темата и така се получи дискусия, свързана и със спортната психология, важна в обучението на спортистите и бъдещи треньори. В свободен разговор в края се засегнаха и теми за философията на източните бойни изкуства и фалшивите новини, интересни за младите хора.

Интердисциплинарното обучение и връзката с практиката е с важно значение в учебния процес в нашето училище, коментира в края на часа заместник-директорът Лидия Петрова, като изрази своето удовлетворение от подготовката на учениците от 11. А клас.

Още снимки от новината

222
333
444

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев