Проява под надслов „Васил Левски – 150 години безсмъртие“ се състоя в Спортно училище „Димитър Рохов“

111
17.02.2023 / 18:11

Под надслов „Васил Левски – 150 години безсмъртие“ днес в Спортно училище „Димитър Рохов“ в гр. Сливен се осъществи проява, посветена на педстоящата годишнина от гибелта на Апостола на българската свобода. Водещите – Галина Стоянова и Габриел Бинев, припомниха основни факти от житейския път, революционната дейност, идеите и неоценимия принос на Левски за националното освобождение.

Учениците от 7а клас Елица Тодорова, Петя Георгиева, Юлия Урумова, Деница Илиева и Ивайло Иванов представиха избрани стихове от одата „Левски“ на Иван Вазов и стихотворението „Обесването на Васил Левски“ от Христо Ботев.

 

В края на проявата заместник-директорът Лидия Петрова връчи грамоти и награди на отличените ученици в провелия се училищен конкурс за есе, съчинение или презентация “Васил Левски – живот, посветен на Освобождението и на народа“.

 

Пламен Стоянов от 6а клас и Дениз Оджак от 7б клас получиха поощрителни награди в първата възрастова група /V-VIIклас/.

Във втората възрастова група /VIII-X клас/ трета награда за презентация и табло получи Марио Велев от 10а клас. С втора награда бе удостоена Силвия Петкова от 8б клас, а първата награда бе присъдена на Станислав Стоянов от 10б клас.

Събитието обедини усилията и желанието на учениците и учителката по история в училището Стефка Атанасова. Тя се осъществи като отзвук от кампанията на Общобългарски комитет "Васил Левски" за подобаващо отбелязване на 150-та годишнина от гибелта на Апостола във всички български училища.

Още снимки от новината

222
333

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев