Експерт от КНСБ разяснява на ученици от Спортното училище кой следи за правата на работещите

111
04.05.2023 / 09:42

Въпроси, свързани с първото работно място, разяснява днес пред ученици от 10-ти и 11-ти клас на СУ "Д. Рохов" в Сливен експертът от Регионалната структура на КНСБ Йорданка Кънчева.

Тя гостува в часа на класа и представи основни моменти от трудовото законодателство при постъпване на работа за първи път. Пред подрастващите юноши и девойки, на които тепърва им предстои да работят, бяха пояснени въпроси за това кои инситуции съблюдават за правата на работещите, каква е ролята на синдикалните организации, какво е длъжен да прави работодателят за работниците, какви са правилата за работа и трудова дисциплина и др. Бяха дадени информационни брошури по тези въпроси.

 

С интерес бяха изслушани думите на експерта, а след това учениците зададоха въпроси, свързани с необходимата документация при постъпване на работа, формиране възнаграждението на труда, защитата от рискове на работното място, работата в чужбина и по други теми, свързани с първото работно място.

Предвижда се при следваща среща от синдиката да формулират специфични теми, свързани с бъдещата работа на възпитаниците на Спортното училище като помощник-треньори - квалификация, която те получават при завършване на средното си образование в училище "Д. Рохов".

Още снимки от новината

222
333

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев