Ученици от Спортно училище „Д. Рохов“ в Сливен участват в Националната седмица на четенето

Четене 1
23.10.2018 / 09:33

Ученици от VI и VII клас от Спортното училище в Сливен се включват активно, с желание и на доброволен принцип в Националната седмица на четенето /22 – 26 октомври 2018 г./.

Днес в шести клас се проведе състезание „Най – добър разказвач на приказки“, в което момичета и момчета разказаха пред публика любимите си приказни истории. Жури оценяваше по два показателя изпълненията – приказките да се разказват от състезателите, като се придържат към съдържанието, и второ – да заинтригуват публиката с начина на разказване. Председател на журито бе заместник –директорът Лидия Петрова, а членове – класният ръководител на шестокласниците Галина Александрова и останалите ученици от класа. Всички с радост си поставиха специално изработени стикери като знак за участие в седмицата на четенето.Реакциите на зрителите след повечето изпълнения бяха положителни. Обективните оценки от 1 до 6 по двата показателя подредиха победителите. Само журито към момента знае имената им.

Участниците в състезанието по разказване и съучениците им утре, 24 октомври, ще посетят Регионална библиотека „Сава Доброплодни“. Заедно с родители, шестокласниците ще четат откъси от произведение на Константин Константинов – роденият в Сливен български писател и преводач, автор на разкази и пътеписи, на детска литература и на роман.

Ще бъдат обявени и имената на победителите, а всички участвали в надпреварата ще получат за награда книги.

Гост на събитието ще бъде заместник-областният управител Димитринка Петкова.

В рамките на Националната седмица на четенето предстои за учениците от 7. клас състезание "Най - добър четец" /четене на откъси от стихотворения или любими книги/.

Ще се включат и бивши възпитаници на училището - настоящи треньори.

Организира се и маратон на четенето в общежитието.

Ще бъдат раздадени информационни брошури за грамотността и ползите от четенето и образованието.

Целта на Националната седмица на четенето е да се насърчава и повишава грамотността на учениците, съобщават от Министерството на образованието и науката.

Събитието в Спортно училище „Д. Рохов“ - Сливен е посветено и на предстоящия празник на града – Димитровден.

Още снимки от новината

Четене 2
Четене 3
Четене 3

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев