Полски дипломат се срещна с ученици и учители от Спортно училище "Д. Рохов"

Еразъм 1
30.10.2018 / 09:25

Почетният консул на Република България в гр. Бялисток - Полша г-н Витолд Карчевски се срещна с представители на Спортно училище "Д. Рохов" – Сливен

С г-н В. Карчевски бяха обсъдени възможностите за разширяване на контактите между спортните училища и клубове в Сливен и Бялисток, за съвместна работа по проекти по образователните програми на Европейския съюз, включително и "Еразъм +", както и осъществяване на трансфери на футболисти до 16-годишна възраст.

Всички сливенски ученици от спортното училище получиха подарък - книги и сувенири за спомен.

Както вече сме информирали, 47 ученици от Спортно училище "Д. Рохов" - гр. Сливен, изучаващи специалност "Спорт", професия "помощник-треньор", участват в проект по Еразъм +, който цели повишаване на професионалните им знания и умения. Младежи и девойки от 9. до 12. клас /на възраст 16 - 19 години/ посещават Полша, а след това Германия /за първи път/ и Чешката република за предвидени практики и работата в реална работна среда. Те им дават възможност да усъвършенстват компетенциите си и да превърнат спорта в своя професия.

Участниците в трите потока мобилности ще бъдат обучавани от учители по спорт и треньори с най-висока степен на квалификация в една от следните приемащи партньорски организации: Средно училище с интегрирани паралелки по спорт №5 в гр. Бялисток - Полша, Спортна гимназия в гр. Йена - Германия и Спортен клуб по джудо "Баник" в гр. Острава - Чешка Република.

Още снимки от новината

Еразъм 2

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев