"Благотворителен концерт ,,Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”

123
24.11.2018 / 09:53

Над 130 деца участваха в благотворителния концерт ,,Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”

Благотворителен концерт, организиран от Инициативния комитет за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк се проведе снощи.

На сцената в зала ,,Сливен” богата и разнообразна програма представиха възпитаниците на Спортно училище "Димитър Рохов", състезатели по спортна акробатика от Спортен клуб "Стефан Данчев" с треньор Виолета Бинева, взеха участие и малчуганите от Детска градина „Вержин и Хаик Папазян“, Клуб по спортни танци „Сливен”, с треньор Цанка Иванова и Балет „Адажио“, с ръководител Наталия Хаджикостова при НЧ „ЗОРА – 1860“, Клуб за поп и рок изпълнители „Ритъм” при Военен клуб - Сливен, с музикален педагог Елена Пеева, Балет „Барби” при Военен клуб – Сливен, с художествен ръководител Силвия Терзиева, Детски фолклорен ансамбъл „Българче” и Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Основно училище „Христо Ботев” и Народно читалище „Хаджи Димитър”, с художествени ръководители Станка Иванова, Иван Добрев и Десислава Стойкова.

Благотворителната проява се осъществи с подкрепата на Община Сливен и Обществен дарителски фонд - Сливен. На нея присъстваха председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-областният управител Димитринка Петкова, заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, членове на Инициативния комитет за възстановяване на паметника, представители на различни институции и граждани.

Паметникът на славния Шести артилерийски полк е открит на 23 ноември 1924 г. Той е изграден от паричните дарения на 232-ма, завърнали се от бойното поле войници. По повод 94 години от откриването му, вчера бе организиран Ден на отворените врати за посещение.

Още снимки от новината

133
444
2222
555

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев