Спортно училище „Димитър Рохов"- Сливен отбеляза 35 години от основаването си и 135 години от рождението на патрона на училището

1111
06.12.2019 / 09:51

35 години от основаването на Спортно училище „Димитър Рохов" бе отбелязана днес в Сливен На празничната церемония в зала „Сливен" присъства заместник-кметът Пепа Чиликова, която отправи поздрав от името на кмета Стефан Радев. Тържеството уважиха и председателят на Общинския съвет Димитър Митев, зам. - областният Димитринка Петкова, Кристияна Станкова от РУО, общински съветници, спортни дейци, родители, общественици. Поздравления бяха получени и от директори на други спортни и общообразователни училища в страната.

"Нашият патрон е достоен българин, виден сливналия, един от основателите на юнашкото дружество в града. Отдал е сили, енергия и ум за издигане нивото на физическата култура и спорта в България. Димитър Рохов е вярвал в доброто бъдеще на младите хора, на народа си. Идеали, които освен огромната признателност и гордост, държат духът ни буден и до днес.

Спортната история на нашия град е богата и забележителна, не може да не се гордеем с нашите олимпийци и шампиони. А Спортното училище в Сливен се явява наследник и продължител на тези традиции.

Спортно училище "Димитър Рохов" навърши 35 години - възраст, която при човека е на етап "животът е в разцвета си". За нашето училище изминалите години са донесли много предизвикателства, но и успехи и признание. Слава за Сливен и България със златни, сребърни и бронзови отличия от различни състезания, много радостни изживявания и още повече надежди, че най-хубавото предстои" - това отбеляза в приветствието си директорът на учебното заведение Наташа Иванова.

 

„35 години не са много, но не са и малко. За този период през него са преминали изключителни таланти, които със своите труд и упоритост са накарали не само Сливен, но и цяла България да се гордее с тях. Затова и на вас пожелавам да се гордеете с постиженията си и да се борите да достигате нови върхове. Бъдете здрави, силни и не спирайте да вярвате в собствените си възможности!", се казва в поздравителния адрес на кмета Радев.

Училището получи поздравления и от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, както и от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

На тържеството бивши ученици и шампиони, директори, учители и служители, родственици на патрона Димитър Рохов получиха юбилейни плакети, както и институциите, с които училището си сътрудничи успешно. Традиционно бяха отличени и тези, които през отиващата си година са се класирали на първо, второ и трето място в различни състезания, както и треньорите в съответните видове спорт. Отличени бяха и учениците с успех 6.00.

Демонстрации на състезатели по всички видове спорт в училището и отделни съчетания по акробатика, изпълнения на ансамбъл "Браво" и на част от виртуозите на 100 - те каба гайди внесоха още празничност и тържественост на юбилея.

262-ма ученици се обучават в момента в шест вида спорт в единственото по рода си в областта спортно училище. Те са от 6-и до 12-и клас, в паралелки по спортовете акробатика, борба, вдигане на тежести, джудо, лека атлетика и футбол.

Още снимки от новината

222
333

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев