ПРОЕКТ 2019- 1-BG01-KA101-061951 Английски език, спорт и технологии в нашето училище English language, sport and technology in our school

лого
12.05.2020 / 15:07

В новата, необичайна за образователната система ситуация, продължава изпълнението на проекта по програма Еразъм+ на Спортно училище „Димитър Рохов“. Участниците осъществяват дистанционно обучение, в което прилагат и разпространяват натрупаният опит и компетентности в онлайн класни стаи. В тях учениците от 9-12 клас, изучаващи специални премети по професията помощник-треньор, имат възможност да се запознаят с изготвената презентация и видео материал от Лъчезар Дойчев, заместник директор по спорт, в които споделя теоретичен и практически опит от участието си в курса във Великобритания. Същите материали са на разположение на учителите по спорт и специални предмети, подготвящи учениците за ДЗИ по спорт.

В онлайн класна стая, с ученици от различни класове работи и педагогическият съветник Павлина Ангелова. Като използва научените практики и нови методи за обучение по време на курса в Екситър, насочва усилията си към развиване на личностни качества в учениците и мотивиране за активно участие в дистанционното обучение.

Участието в мобилност по проекта на преподавателя по английски език Марияна Манева и натрупаният опит в работата с онлайн платформи и различни приложения, помогна за бързата адаптация към новите условия на преподаване. Успешно се осъществява и споделянето на добри практики с колеги преподаващи чужд език, с цел постигане на напредък в обучението.

Ползотворна среща с учениците от 10 клас се проведе още преди въвеждането на виртуално обучение. На нея П. Ангелова и М. Манева запознаха присъстващите с възможностите за учене и обмен, които предоставя програма Еразъм+, а третият участник Л. Дойчев, сподели в презентация впечатлението си от провеждането на тренировъчни занимания, часове по физическо възпитание и практикуване на популярни спортове в Британските училища.

Предстои разпространението на дипляни на български и английски език, с кратка информация за проведените курсове във Великобритания и линк към презентация, подготвена за учителите по физическо възпитание и спорт, съдържаща резюме от участието и споделен опит на заместник директора по спорт Л. Дойчев.

Още снимки от новината

111
222

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев