Атлети от Сливен с призови места на турнира „Академик”

222
19.01.2021 / 10:17

Сливенските атлети окупираха призовите места в скока на дължина на Международния турнир по лека атлетика „Академик”. Трима от възпитаниците на треньора Атанас Иванов се качиха на почетната стълбичка. Златното отличие заслужи Яни Стоянов, след като в най-добрия си опит се приземи на 7.10 м. Втори се класира Димитър Ташев със 7.05 м, а Орлин Орлинов, който от този сезон вече се състезава за АК „Павел Павлов”-Враца, спечели бронза с 6.68 м.

 

В надпреварата за мъже и жени участваха и атлети от Сливен от по-малките възрастови групи. За тях стартовете бяха повече за трупане на опит и проверка на моментните възможности преди Националните шампионати в зала.

 

50-ият юбилеен турнир „Академик” бе първото атлетическо състезание за годината.Надпреварата събра близо 250 атлети от четири държави. В столичната зала „Асикс Арена” участваха състезатели на 67 клуба от цялата страна, както и представители на Сърбия, Гърция и Кипър, които определиха медалистите в 19 дисциплини.

 

Състезателите с най-добри резултати при мъжете и при жените, оценени по сравнителната таблица на Световната атлетика, получиха Купата на турнира и специална награда.

 

Постижението от 225 см в скока на височина донесе на Тихомир Иванов Купата за най-добър атлет при мъжете.

За най-добра атлетка при жените бе определена гъркинята Мария Гату, която спечели спринта на 60 м със 7.35 сек.

 

Турнир „Академик” се проведе според всички противоепидемични мерки и без публика в залата.

Източник: Sliven Sport

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев