Наташа Иванова: Наградата „Аргира Жечкова е признание за всички наши ученици и колеги, не само за мен

111
20.05.2022 / 12:53

В навечерието на 24 май – празникът на образованието и духовността, на официална церемония в зала „Сливен“ ще бъде връчена наградата „Аргира Жечкова“ на Община Сливен. Както Радио Сливен Нет вече съобщи, тази година неин носител е директорът на Спортно училище „Д. Рохов“ в Сливен Наташа Иванова. Наградата на Община Сливен се присъжда на жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение.

 

Наташа Иванова има 30-годишен педагогически стаж, 22 от които в СУ „Димитър Рохов". Тя бе номинирана от педагогическия съвет на училището. Наградата ще й бъде връчена на тържествена вечер –концерт на 23 май от 18 ч. в зала „Сливен“, по повод 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

 

Какво място заема това отличие в професионалния и житейския път на Наташа Иванова?

 

„Това престижно отличие е признание не само за моята работа, но и всички наши ученици, за всички колеги учители и треньори“, заяви Наташа Иванова. По думите й, обучението, което получават възпитаниците на Спортното училище в Сливен им дава много шансове за реализация в спортни клубове в страната и в целия ЕС, но най-радостно е, когато учениците се върнат у нас, в България, вече като учители и треньори, сподели Иванова. Тя се похвали, че не малка част от педагогическия колектив на училището е от бивши техни възпитаници, което говори за приемственост и традиции, изградени в годините, че младите хора оценяват получените в Спортното училище знания и опит, с които да започнат своето професионално развитие.

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев