ФК „Сините камъни“ и Христо Желев с втора поредна победа над пловдивските грандове

1111
23.05.2022 / 16:55

(U15) Набор 2007-2008 постигна втора поредна победа над пловдивските грандове „Локомотив“ и „Ботев“

 

За втори път сливенските юноши от ФК „Сините камъни“ се наложиха над пловдивските грандове „Локомотив“ и „Ботев“. В отложен кръг нашите момчета победиха и коравия отбор на ФК „Пловдив 1“ (набор 2007). По този начин децата, водени от треньор Христо Желев – Жеката, "нахлуха" мощно и си гарантираха минимум бронзовите медали в първенството. Едно първенство, в което всички отбори показаха футболни достойнства и от цели 18 отбора нашите ще са минимум на третата позиция!

 

Но при оставащи две срещи за сливенските момчета - те се намират на втората позиция и имат мач в запас пред тима на ФК „Пловдив сити“. Ще прибавим и факта, че срещу децата от село Войсил - "гражданите", сливенските таланти имат две победи. Единствено две загуби в оставащите две срещи ще попречат на нашите деца да спечелят и среброто в този шампионат. Не е случайно, че са с най-добрата защита и второто по сила нападение!

 

Връщайки се към срещите през седмицата, в отложен мач „сините“ надвиха коравите момчета от ФК „Пловдив 1“ (набор 2007). Срещата се изигра при тежки и за двата тима метеорологични условия. Но въпреки това децата от града на "стоте войводи" спечелиха с 0 : 1.

 

В съботния ден пък възпитаниците на тренера Желев "превзеха" крепостта Коматево, след като надиграха тима на ПФК „Ботев“ Пловдив. Важно е да отбележим, че "канарчетата" играят с долния набор - 2008, който показа страхотни футболни достойнства. С голове на Георги Динев (набор 2008) и вездесъщия Стефан Къчев трите точки бяха прибрани към Сливен!

 

Пред децата на специалиста Христо Желев остават две срещи - едната срещу местния съперник ОФК „Сливен“ този четвъртък и неделния финал за тях - среща срещу "пиратите" от ПФК „Марица“ (Пловдив). Каквото и да се случи оттук до края на сезона, момчетата, ръководени от директора на школата Христо Желев показаха невероятен дух и футболни качества! През целия сезон досега в 33 изиграни срещи нашите имат само 4 загуби и допуснати 20 гола. А вкараните са 74!

 

Респект и успех, момчета и треньори!

Източник: Радио Сливен Нет

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев