Изявени спортисти и отлични ученици от Спортно училище „Д. Рохов” получиха грамоти от кмета на Сливен

111
24.05.2022 / 16:01

На 24-ти май, Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ученици от СУ „Д. Рохов” - шампиони и с изявени спортни успехи и отличен успех - получиха грамоти от кмета на община Сливен Стефан Радев. На централния площад „Хаджи Димитър” признание и грамоти получиха Петя Георгиева, Маринела Иванова, Емили Йорданова, Християна Василева, Софи Тенева, Златомир Тодоров, Христо Петров, Елица Тодорова.

 

От името на ръководството на училището, заместник-директорът Лидия Петрова поздрави отличените ученици и спортисти и им пожела здраве и спортен хъс за нови успехи. „Гордеем се с вас, продължавайте смело напред, имате подкрепата на всички учители и треньори, постигайте нови върхове и бъдете винаги сред първите, достойни млади хора, отлични спортисти и медалисти, за радост и гордост на Сливен и България!”.

 

Преди това ученици от всички класове на Спортното училище, учители и треньори бяха сред участниците в празничното шествие от Градската градина до централния площад, в най-масовото честване на празника 24-ти май от две години насам.

 

Тази вечер училището изпраща своите абитуриенти от випуск 2022. Двадесет и пет са зрелостниците на СУ "Д. Рохов", чието шампионско дефиле по ларгото се очаква с интерес не само от родители и близки приятели. Да им пожелаем здраве и успех в начинанията и занапред!

 

 

 

 

 

 

Както вече Радио Сливен Нет първо съобщи, празничната програма за 24 май на Община Сливен започна с шествие на сливенските ученици, студенти и преподаватели, продължи с официална церемония на пл. "Хаджи Димитър" и концертна програма.

 

На сцената бяха музикантите от проекта „Музиката вместо улицата", които преди дни свириха в един грандиозен класически концерт, организиран по случай Деня на Европа в най-голямата зала на Страсбург – „Палас дьо Музик". Празничен концерт имаше и на Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев".

 

Тази вечер от 19 часа на площад "Хаджи Димитър" започват фолклорните празници „Пазим традициите", които ще продължат също от 19 часа на 25 и 26 май.

Източник: Радио Сливен Нет

Още снимки от новината

222
333
444
555

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев